Ne vždy se vám v životě poštěstí, že se díky své profesi podíváte do nějakého pořadu v České televizi. Mě se to tak díky mým knihám a nakladatelství Smart Press podařilo už několikrát, většinou to bylo do pořadu Sama doma. I tentokrát jsem vyrazil do tohoto pořadu a tentokrát ne sám. Vzal jsem s sebou dvě děvčata z kroužku vaření Elen a Linu, které vaření moc baví a vždy pracují spolu, možná také proto že jsou ze stejné třídy 5B. Menu bylo sestavené sezónně, zaměřené na ředkvičky, špenát, medvědí česnek a jahody. Každý recept také obsahoval velice výživnou bio špaldu a produkty z ní vyrobené- špaldové vločky, kroupy a polohrubou mouku. Divákům u obrazovek a štábu Sama doma na ochutnání jsem připravil jarní ředkvičkovou polévku a špaldoto se špenátem, medvědím česnekem, balkánských sýrem a zastřeným vejcem. Děvčata se postarala o moučník v podobě nádherné kakaové rolády s krémem z mascarpone, čokoládou a jahodami. Většinu receptů jsme zkoušeli na kroužku, byla to sázka na jistotu a vyplatilo se. Vše se vydařilo na 1*, děvčata pohotově odpovídala na otázky moderátorů a neudělala jedinou chybičku, celkově krásná reklama naší škole na Hanspaulce. Celý pořad můžete zhlédnout ze záznamu ČT zde. Níže přikládám také recepty s fotografiemi, kdybyste chtěli připravované pokrmy vyzkoušet doma i vy.
Zelená ředkvičková polévka (recept)
Špaldoto se špenátem a medvědím česnekem (recept)