Tento recept jsem doslova dovez z mého působení na britských ostrovech, od té doby se stal evergreenem naší dejvické restaurace, každý kdo k nám chodí zná tyto Lyonské brambory, které zde připravujeme.
Počet porcí 4 přílohové
Doba přípravy: 60 minut
Budeme potřebovat:
5 větších brambor
2 větší cibule
1 lžíce tymiánu
1 lžíce mořské soli
olivový olej dle uvážení
-
Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na 5 mm plátky, cibule může být o trochu hrubší. Vložíme na pekáč s pečícím papírem, posypeme tymiánem, osolíme a zalijeme olejem a důkladně rukama zamícháme. (Lze přidat i nahrubo nasekaný česnek.)
-
Vložíme do předen na 175 °C předehřáté trouby. Pečeme do zlatova bez míchání nejméně 45 minut.