1
Nová jarní inspirace s použitím hrachového misa od Kojibakers, o kterém jsme Vám psal v tomto článku. myslí že je fajn vyzkoušet rize japonsky produkt, vyráběný nedaleko prahy a z lokálních surovin.
Počet porcí 4
Doba přípravy 40
Budeme potřebovat:
1 větší kedlubna
1 mrkev
olej (nejlépe z praženého sezamu)
3 stroužky česneku
1 lžička tymiánu
1 větší ranná brambora
4 lžíce hrachového misa
3 hrstky hnědých žampionů
1 lžička drceného kmínu
petrželka a sezam na posyp
Návod:
- Na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou kedlubnu a mrkev, po pár minutách přidáme na hrubo nasekaný česnek, který také i se zeleninou 3 minutky restujeme.
- Zalijeme 1,2l vody, přidáme tymián, na malé kostičky nakrájený brambor, a vaříme, dokud brambory nezměknou. Odstavíme, několikrát v polévce zapulsujeme tyčovým mixerem, aby se polévka spojila, část zeleniny však zůstane v celku. Nakonec v polévce rozmícháme miso.
- Na menší pánvi s troškou oleje zprudka orestujeme na plátky nakrájené žampiony do zlatova, během restování posypte kmínem.
- Polévku vlijeme do misky, posypeme žampiony, sezamem a nasekanou petrželkou.