Doba přípravy 50min
Budeme potřebovat:
250 g pohankové nudle
300 g tofu bílé
1 ks červená cibule
1 ks žlutá paprika
1 ks malá brokolice
4 pl sojová omáčka Tamari
8 pl Sezamový olej
1 čl koření 5 vůní/ může být perníkové koření/
jarní cibulka na ozdobu
hrst ořechů kešu
černý a bílý sezam
Návod:
- Tofu nakrájíme na rovnoměrné kostky, zalijeme sójovou omáčkou, přidáme koření, trochu oleje a důkladně promícháme. Necháme marinovat 30 minut.
- Menší hrnec s vodou přivedeme k varu, vložíme na růžičky nakrájenou brokolici a vaříme 5 minut. Okamžitě chladíme studenou vodou.
- Nudle vložíme do vroucí vody a vaříme 6 minut. Necháme pár minut dojít pod pokličkou, propláchneme studenou vodou, ve které je ponecháme až do přidání ke směsi. Zabráníme tak jejích slepení
- Tofu scedíme a klademe na rozpálenou pánev, restujeme dozlatova. Kešu namočíme ve zbylé omáčce, po chvíli přidáme k tofu a restujeme do zhnědnutí. Směs vyjmeme z pánve na talíř.
- Pánev vytřeme papírovým ubrouskem, přidáme olej, rozehřeje a vložíme na měsíčky nakrájenou cibuli, papriku. Krátce osmahneme. Přidáme brokolici, tofu s ořechy, zbylou omáčku a opět krátce prohřejeme.
- Ke konci vmícháme nudle, zasypeme částí sezamu a zlehka promícháme.
- Na talíři znovu posypeme sezamem.
Rady a tipy:
Pohankové nudle lze nahradit obyčejnými čínskými nudlemi. Pro pikantnější chuť přidáme do restované zeleniny na drobno nakrájenou chilli papričku nebo česnek. Koření lze nahradit perníkovým kořením.
Koření 5 vůní
dodává na trh firma česká společnost Benkor, Vice jak 70 let se specializuje na výrobu koření, bylin a sušené zeleniny. Vybírat tak můžete z více jak 150 druhu koření.