Greenwayfood

by Petr Klíma

Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

, ,
Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Výborně nasládlé ragú, které tvoří převážně tuzemské suroviny a není jich moc. Pokrm je jednoduchý a pečená dýně mu dodá skvělou a sytou chuť. Suroviny pro tento pokrm seženeme nejčerstvější a za dobrou cenu koncem srpna. Není však problém je sehnat uskladněné i během celé zimy.

5 porcí
doba přípravy 50 min

Budeme potřebovat:
300 g opracované dýně hokaido (i se slupkou)
2 lodyhy řapíkatého celeru
1 mrkev
1 ½  pl nasekaného rozmarýnu
1 velkou červenou cibuli
1 střední červená řepa (300 g před oloupáním)
1 čl  sypkého polévkového koření
1 čl mořské soli
1 ½ pl kukuřičného škrobu
petrželová nať
olivový olej

Návod:

  1. Dýni nakrájíme na rovnoměrné kostky, zalijeme olejem, osolíme, zamícháme a vložíme do trouby. Pečeme na 180º téměř do poloměkka.
  2. Mrkev a celer nakrájíme na kostky, chvíli orestujeme. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, rozmarýn a opět restujeme do zhnědnutí.
  3. Zalijeme 1 l vody, přidáme na kostky nakrájenou řepu, sůl a přivedeme k varu. Vaříme, dokud dýně nezačne měknout. Zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve 100 ml vody. Nakonec vsypeme dýni s nasekanou čerstvou petrželovou natí a důkladně promícháme. Dle potřeby dosolíme.

 Můj tip:

Pro zjemnění můžeme přidat trochu sójové smetany. Přílohou mohou být brambory, rýže nebo pečivo. Do jídla také můžeme přidat předem uvařenou luštěninu či uzený tempeh.

2 komentáře

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

12.1.2024

Share This