Greenwayfood

by Petr Klíma

Cuketová polévka s čerstvou mátou

,
Cuketová polévka  s čerstvou mátou

Osvěžující cuketový krém s mátou bez zahušťování.

 

4 porce

doba přípravy 50 minut

Budeme potřebovat

4 ks menších cuket

2 ks větší brambor

2 stonky řapíkatého celeru

3 čl soli nebo polévkové směsi

olivový olej

malý svazek máty

Návod

  1. Cukety omyjeme, odkrojíme kraje, podélně rozpůlíme. Dáme na menší plech,osolíme, polijeme olejem a vložíme do trouby předem vyhřáté na 170°. Pečeme 15-20 minut do zhnědnutí.
  2. Cibuli osmahneme v hrnci na oleji do hněda. Zalijeme vodou (2l), vložíme brambory, celer, sůl a vaříme do změknutí.
  3. Do hrnce vložíme cukety (jednu nakrájíme na kostičky a dáme stranou), většinu máty a vše důkladně rozmixjeme v jemný krém. Opět dochutíme a přidáme nakrájenou cuketu.
  4. Dle potřeby můžeme přidat najemno nasekanou mátu. Podáváme s čerstvým pečivem nebo krutony. Polévku také můžeme zjemnit sójovou smetanou nebo dochutit citronem a cukrem.

 DSC_0071

DSC_0039

DSC_0608

Dovednosti

Zveřejněno

5.12.2015

Vložit komentář

Share This