Vaječný salát jsme jedli vždy po Velikonocích. Bylo ho tolik, až nám lezl i z uší 🙂 . Tento salát je nejen chutný, ale také velice lehký. A opět budete překvapeni, že „voní“ po vajíčkách, i když tam žádné není. Jak je to možné? No přece díky černé soli. Ta tuto „vůni“ skvěle vytvoří.
4 porce
doba přípravy 30 minut
Budeme potřebovat:
2 kostky tofu natural (cca 400g)
5 větších listů římského salátu
svazek ředkviček (cca 6ks)
2 jarní cibulky
1 čl kurkumy
1-2 čl černé soli
1 čl hořčice
6 pl sójového jogurtu
špetka mleté papriky
hrstka kapar
čerstvě mletý barevný pepř
Návod
- Do větší misky nakrájíme na menší kousky ½ množství tofu, salát, ředkvičky a cibulku.
- Do druhé (menší) misky vložíme zbylé tofu, 1 čl soli, kurkumu a rukou prohněteme.
- V třetí misce rozmícháme jogurt, hořčici, papriku a trochu pepře.
- Vše přidáme do větší mísy se zeleninou, zasypeme kapary a zlehka promícháme. Dle potřeby opět dosolíme.
Můj tip :
Na talíři posypeme pažitkou nebo jarní cibulkou, servírovat můžeme také s rajčaty.
Když salát vložíme mezi 2 opečené toasty, uděláme tak skvělou a vydatnou snídani.