Greenwayfood

by Petr Klíma

Kapustová polévka se sójovým párkem, houbami a fazolí

Kapustová polévka se sójovým párkem, houbami a fazolí
Kapustová polévka se hodí kdykoliv, je hustá, plná dobrých a plnohodnotných surovin…

5 porci
Doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
2 cibule
250 g kapusty
120 g červené fazole
2 malé brambory
2-3 sójové párky
1čl hnědého hořčičného semínka
1čl česneku
1 čl majoránky
5 pl olivového oleje
1 pl polévkového koření
1 čl mořské soli
2,5 l vody

DSC_7902-2

Návod:

  1. Fazole s houbami dáme do malého hrnce, zalijeme vodou a necháme nejméně 6 hodin máčet (nejlépe však celou noc). Vodu slijeme, opět zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi 30 minut, dokud nezměknou.
  2. Cibulku nakrájíme na jemno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem spolu s hořčičným semínkem a osmahneme do hněda.
  3. Zalijeme vodou, přidáme polévkové koření, na kostky nakrájený brambor a vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké. Dále přidáme kapustu nakrájenou na hrubší kousky a opět vaříme dalších 10 – 15 minut. Odstavíme, přidáme uvařenou fazoli s houbami a krátce v polévce zapulsujeme ponorným mixérem (nemusíme pak polévku zahušťovat). Nakonec přidáme najemno nakrájený rostlinný párek (nejlépe je párky osmahnout na pánvi na oleji, nebo opéct v troubě).
  4. Ochutíme česnekem, solí a zasypeme majoránkou.
  5. Můžeme také použít vývar z fazolí, ubereme ale část vody na začátku vaření.

DSC_7900

 

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

13.12.2015

Share This