Zas tu máme kopřivové recepty a venku je stále trochu chladněji. Proto jsem vybral recept, který trochu zahřeje díky dobrému koření a zázvoru. Do karí omáček vždy rád dávám luštěniny, tentokrát jsem zvolil můj oblíbený beraní roh neboli cizrnu. Toto je trochu líný recept, jelikož je cizrna uvařená, i když ne až tak jednoduchý. Nějaký čas nám zabere trhání, mytí či příprava kopřiv. Výsledek je příjemný, přinejmenším se podíváte do přírody a kousek si jí odnesete domů.
Počet porcí 4
Doba přípravy 40 minut
Budeme potřebovat:
2 cibule
5 lžic oleje
2 stroužky česneku
1 lžíci mletého strouhaného zázvoru
1 a ½ lžíce karí koření
4 hrsti mladých kopřivových listů
1 plechovku drcených rajčat
1 lžíci soli
1 lžičku hnědého cukru
1 limetu
koriandr
Návod:
- Kopřivy natrháme na bezpečném místě, kde nejsou pejskaři nebo příliš rušná civilizace. Na trhání i na zpracování je dobré použít rukavice. Natrhané kopřivy vložíme do vlažné vody, propláchneme a otrháme listy, které budeme používat. O kopřivách si více počtěte ZDE.
- Nahrubo nakrájenou cibuli vložíme do hrnce s rozehřátým olejem. Přidáme utřený česnek, zázvor a chvíli orestujeme. Vsypeme karí, kopřivy a restujeme, dokud listy nezplihnou. Zalijeme rajčaty, přidáme 1 a ½ dcl vody, osolíme, přidáme cukr a pár minut podusíme.
- Vsypeme scezenou cizrnu, zastříkneme limetou a opět chvíli podusíme. Můžeme zjemnit kokosovým mlékem.Můj tip:
Servírujeme s rýží, arabským chlebem nebo jogurtem. Pro pikantnost můžeme přidat chilli.Přeji krásné jaro a velikonoce….