PK | Čvn 26, 2018 |
Někdy vznikne recept, aniž by byl v plánu. Třeba tento skvělý a vydatný oběd, který jsme měli minulou neděli. Měl jsem tu pár zbytků, trochu květáku, půl balení tofu, nějaké těstoviny a hlavně balíček černé soli, která se do tohoto jídla náramně hodí. Počet porcí 4...
PK | Úno 17, 2018 |
Tento chesecake se u nás v restauraci velice dobře zabydlel, když nám to dobře vychází, tak ho děláme několikrát za týden a nikdy nemá nouzi o svého zákazníka. Je pravda že tento recept nejspíše znáte už z mojí Zeleninové kuchařky, nyní jsem ho chtěl mít i na blogu...
PK | Čvn 1, 2017 |
Tak tu máme opět období, kdy se k nám do kuchyně dostává mlaďoučký jarní špenátu a proto jsem si připravil pár nevšedních receptů. První v řadě je právě tento s tmavozelenou čočkou a opékaným tofu. No a právě třeba na tofu jsem tentokrát použil jednu z kořenících...
PK | Dub 16, 2017 |
Smrže spolu s kačenkami patří mezi první trofeje houbařské sezóny. Ne každý je však zná a sbírá. Začínají většinou růst začátkem března a můžeme v lese najít zhruba do května. Jejich struktura a zvláštní vzhled žeber připomíná včelí plásty. Já je teda v lese...
PK | Lis 6, 2016 |
Dnes si opět vytvoříme jídlo ze skvělého cideru od F.H. Prager. Těstíčko je na styl klasického pivního, které je hodně populární na britských ostrovech. Napadlo mě zabalit osmažené tofu do pšeničné tortilly na způsob tacos. Samozřejmě nesmí chybět omáčka z avokáda,...