Greenwayfood

by Petr Klíma

Pomazánka z pečené řepy s bylinkami

Pomazánka z pečené řepy s bylinkami

Další podzimní inspirace v podobě velice chutné pomazánky, pečená červená řepa s česnekem ve spojení s uzeným tofu a směsí z bylinek z novinek letošního roku z výběru Sonnentor. Počet porcí 1 větší miska Doba přípravy 90 minut Budeme potřebovat: 700 g červené řepy 5...
Jarní salát s chřestem a tofu

Jarní salát s chřestem a tofu

Dostala se mi do rukou opět novinka kořenící směsi Sonnentor pod názvem Koření na vejce. Napadlo mě ji využít podobným způsobem tak, jako dělám nakládané tofu v naší restauraci, takto naložené tofu se solí a bylinkami chutná o dost lépe a dál znamenitě slouží na...
Uzená kroupová polévka

Uzená kroupová polévka

Klasická masitá uzená polévka se vaří převážně v jižním Tyrolsku, odkud nemá asi až tak daleko k nám, možná proto je u nás poměrně populární. Já pro vás opět připravil tuto velice jednoduchou vegetariánskou verzi, kde hlavní roli kromě krup a zeleniny hraje uzené...
Tofu s mrkví na růžovém pepři  s pohankovými nočky

Tofu s mrkví na růžovém pepři s pohankovými nočky

V toto receptu si vyzkoušíte dvě věci najednou. V první řadě jak smysluplně využít můj oblíbený růžový pepř, takový pepř vůbec nepálí a spolu s rajčaty vytváří nevšední chuť, nemusíte se proto bát, pokud nejste vyznavači pikantních jídel. V druhém případě dáme...
Květákový mozeček s uzeným tofu

Květákový mozeček s uzeným tofu

Zajímavý tradiční český pokrm ve veganské verzi, kde typickou chuť a vůni vajec nahrazuje kombinace kmínu a kurkumy s černou solí. Skvělý jen tak posypaný pažitkou s celozrnným chlebíkem. 4 porce doba přípravy 45 minut Budeme potřebovat: 2 menší cibule olivový olej 1...