Greenwayfood

by Petr Klíma

Hanácky salát z čerstvého zelí  s uzeným tofu

Hanácky salát z čerstvého zelí s uzeným tofu

Základem každého hanáckého salátu je červené zelí, většinou tedy kysané. Já ho tentokrát udělal ze zelí čerstvého, je k sehnání skoro všude a je poměrně levné. Mezi recepty na hanácký salát najdete různé verze, které se od sebe liší jen nepatrně. Je tedy na vás, jaké...
Celerový salát s restovanými žampiony a libečkem

Celerový salát s restovanými žampiony a libečkem

Často přemýšlím, proč lidé nemají příliš v oblibě celer! Je pravda, že je poměrně aromatický a někteří lidé ho snesou maximálně ve vývaru, popřípadě dvakrát do roka v bramborovém salátu. Každopádně myslím, že bychom mu měli dávat v kuchyni více příležitosti. Já ho...
DÝŇOVÝ salát s čočkou a mangoldem

DÝŇOVÝ salát s čočkou a mangoldem

Koncem léta přichází na trhy moje oblíbená dýně Hokkaido, která je nenáročná na úpravu a po upečení chutná výtečně, téměř jako pečené kaštany. V tomto salátu ji doprovází žlutý mangold, který v tuto dobu bez problému seženete na trzích v té nejlepší čerstvosti nebo ho...
Rajská RAJTA s cuketami

Rajská RAJTA s cuketami

Rajtu neboli raitu či pachadi děláme v restauraci několik let a je to skvělý doplněk k pokrmům s rýží, kdy příjemně obohatí celý pokrm. Raita je původně orientální omáčka, která se běžně skládá z koření, jogurtu a může ji doplňovat zelenina. Právě v orientální kuchyni...
Tofu CAPRESE

Tofu CAPRESE

Možná si řeknete, že klasické italské capresse je nepřekonatelné a nejde ho ničím nahradit či dokonce obměnit. U nás v restauraci jsou takové podobné pokrmy právě výzvou, kdy se především živočišné sýry musí všemožně nahrazovat. Výjimečností tohoto salátu je...