Greenwayfood

by Petr Klíma

Fenyklový salát s broskvemi a klíčenou čočkou

Fenyklový salát s broskvemi a klíčenou čočkou

Fenykl většinou v salátech kombinuji s pomerančem či grepem, tentokrát jsem se rozhodl pro tuto zajímavou kombinaci. Počet porcí 4 Doba přípravy 15 minut Budeme potřebovat: 1 středně velký fenykl ¼ ledového salátu 2 broskve mletý pepř Dresink: šťáva z ½ malého...
Černooký salát s pečenou zeleninou a petrželkou

Černooký salát s pečenou zeleninou a petrželkou

Mohu říct, že černooká fazole (nebo také třeba kozí hrášek) se v naší kuchyni začíná trochu více zabydlovat. První historické zmínky o této krásné fazolce pochází ze západní Afriky. Později však byla ve větší míře pěstována v Asii a v různých místech severní Ameriky....
Salát z pečené červené řepy  s rajčaty a klíčenou čočkou

Salát z pečené červené řepy s rajčaty a klíčenou čočkou

Počátkem léta je možné zakoupit krásnou mladou řepu, výbornou jak za syrova, tak i pečenou s bylinkami a dobrým olivovým olejem. V tomto salátu figuruje upečená na rozmarýnu, společnost ji dělají právě dozrálá rajčátka, trochu zeleně v podobě řepných listů s baby...
Jarní rýžový salát s ředkvičkami a arašídy

Jarní rýžový salát s ředkvičkami a arašídy

Opět tu máme jaro a s ním první porce salátů, především s jarními surovinami. V tomto receptu dominují ředkvičky nebo třeba medvědí česnek. Jako hlavní surovinu jsem vybral červenou rýži, která vyniká zajímavou strukturou. Díky slupce se v ní uchovává dostatek živin,...
Zahradnický salát

Zahradnický salát

Tento salát (tedy hodně podobný) najdete možná i pod názvem falešný humrový – často se připravuje právě v této kombinaci kořenové zeleniny. Abych pravdu řekl, u nás v restauraci ho raději prezentujeme pod názvem zahradnický, je to tak trochu líbeznější název,...