Greenwayfood

by Petr Klíma

Tabouleh s pečenou paprikou  a sušenými švestkami

Tabouleh s pečenou paprikou a sušenými švestkami

4 porce Doba přípravy 30 minut. Budeme potřebovat 200 g pšeničného bulguru ½ okurky 1 červená cibule 3 větší červené papriky 1 balení sušených švestek 1 čl tymiánu svazek petrželky svazek máty mořská sůl olivový olej citrón Návod: Bulgur zalijeme 2 násobným množstvím...
Bezmasý Caesar salát

Bezmasý Caesar salát

Veganská verze oblíbeného salátu s celozrnnými krutonky 4porce Doba přípravy 30minut. Budeme potřebovat 1ks římského salátu 200g cherry ráčátek 1ks seitanu speciál 5krajíců celozrnného žitného chleba 400g sójový jogurt 2pl hořčice s fruktózou 2pl sójové omáčky 4pl...
Salát z bílé fazole s hořčicí a křenem

Salát z bílé fazole s hořčicí a křenem

křupavé fazole s jemně pikantním dresinkem. 5 porcí Doba přípravy 50 minut. Budeme potřebovat 500 g bílá fazole velká 1 ks červená paprika 100 g kukuřice 150 g zelené fazolky 2 pl hrubozrnné hořčice 2 pl rýžový sirup 1-2pl čerstvého křenu 2čl mořské soli Návod: Fazoli...
Dýňový salát s čerstvým špenátem, dušenou čočkou a brusinkami

Dýňový salát s čerstvým špenátem, dušenou čočkou a brusinkami

Výborný salát, který lze podávat jako hlavní chod k obědu. Dodá spoustu živin a energie po zbytek dne. doba přípravy 40 minut Počet porcí 4  Budeme potřebovat: 300 g zelené čočky 500 g dýně Hokaido 350 g čerstvého špenátu 2 hrstky namočených brusinek špetku...
Křupavý kroupový salátek

Křupavý kroupový salátek

Salát ze špaldového kernota s mungo klíčky. kukuřicí a ředkvičkami bude skvělým zdrojem vitamínů při jarní detoxikaci.  4 porce Doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 500 g špaldové kernoto svazek ředkviček balíček mungo klíčků hrnek zrna kukuřice 1 ks mrkev...