Greenwayfood

by Petr Klíma

Vegan COLESLAW

Vegan COLESLAW

Na salátu Coleslaw není nic moc složitého, i když možná na něm může být něco nevšedního, především co se surovin týče. V první řadě bych vypíchnu zelí, které je na tento salát nejideálnější. Je to zelí špičaté, které je především měkčí od klasického.Třeba oproti...
Variace salátů které musíte vyzkoušet!

Variace salátů které musíte vyzkoušet!

Ve chvíli, kdy se rozhodnete nejíst maso (nebo ho i třeba jen omezit), váš jídelníček by se měl stát o to pestřejší. Váš příděl zeleniny, sacharidů a bílkovin by měl být vyvážen a nemělo by v něm nic chybět. Salátová miska by vám měla poradit, co všechno si můžete...
Kvašáky mýho táty

Kvašáky mýho táty

Na kvašáky si pamatuji už jako dítě, každý rok jsme je pojídaly v parných dnech u grilovaček a nejen tam. Můj táta je dělá každý rok po celé léto, vždy se na ně těším, jsou neodolatelné ale hlavně velice osvěžující. Každý je zřejmě dělá trochu jinak, ale některé...
Rýžový salát s romanesco

Rýžový salát s romanesco

Romanesko neboli kvěkolice je druh brukve, která se tvarem podobá květáku a barvou brokolici. I proto také ten směšný český název. Tato vzhledově bizarní zelenina původem z Itálie obsahuje spoustu vitamínů, které jsou však obsažené především v syrové podobě. I proto...
Pikantní kvašená zelenina

Pikantní kvašená zelenina

O kvašené zelenině se napsalo mnoho především v pozitivech. Toto zpracování a uchovávání zeleniny je dávno osvědčený způsob, jak přes zimu dodávat tělu vitamíny včetně probiotických bakterií. Mléčné kvašení neboli fermentace (jak se tento způsob nazývá) zlepšuje...