Greenwayfood

by Petr Klíma

Bulgur s červenou čočkou, pečenými kedlubnami  a dýňovým semínkem

Bulgur s červenou čočkou, pečenými kedlubnami a dýňovým semínkem

Tento recept vznikl téměř na farmářském trhu, ze surovin přímo odtud. Vždy se těším, s čím novým farmář přijde. Občas i trochu vyzvídám, co nového přijde, abych se na to mohl trochu připravit. Hlavní surovinou, kromě pšeničného bulguru a čočky, zde budou mladé...
Salát s restovanou cuketou a žampiony

Salát s restovanou cuketou a žampiony

Salát nemusí být vždy o čerstvé či syrové zelenině, někdy se dá vyzkoušet i něco jiného. Zdárným příkladem je tomu tento salát, který nám moc doma chutnal. Použil jsem do něj kousek zbylé cukety a hnědých žampionů, které velice rád kupuji. Navrch jsem opět použil...
Brokolicový salát s jidášovým uchem a kešu

Brokolicový salát s jidášovým uchem a kešu

Tento salát se u nás v restauraci už párkrát objevil, akorát v něm teda chybělo právě jidášovo ucho. Na černé houbě mě nejvíc baví její konzistence, v jídle vždy pěkně křupavá, rozvařit ji není možné. Akorát nijak nechutná, je potřeba ji krátce naložit tak, jak je...
Kadeřávek na česneku s žampiony

Kadeřávek na česneku s žampiony

S kadeřávkem to jde velice jednoduše, jeho úprava je rychlá a efekt výborný, hlavně to dobře vypadá, což lahodí dvojnásobně. Tento pokrm by mohl sloužit jako příloha nebo rychlá svačinka nabitá vitamíny. počet porcí: 3 doba přípravy 20 minut Budeme potřebovat: 1...
Toskánský chlebový salát /Panzanella/

Toskánský chlebový salát /Panzanella/

Zde je jeden poměrně známý a tradiční italský recept na Panzanellu, který jsem vyzkoušel z kuchařky s názvem Italská veganská kuchařka. Tuto knihu vydal v roce 2015 rakousky lékař a psychoterapeut Ruediger Dahlke. Musím říct, že je to salát báječný, a velice jsem si...