PK | Říj 7, 2023 |
Možná si řeknete že na salátu z řepy není žádná věda, ale budete se mýlit. Tento recept z naší restaurace jsem vám sepsal a nafotil z jednoho důvodu. Je jedinečný tím, že řepa je salátu úplně syrová což jsem před příchodem do Prahy nikdy snad nejedl. Takto je salát o...
PK | Dub 25, 2021 |
Těsně před velikonočními svátky, které se už vážně blíží, si rozmýšlíme co budeme připravovat a hledáme klasické, ale i nové zdravé recepty. Co třeba na Zelený čtvrtek místo špenátu udělat něco neobvyklého? Právě proto přicházím s tímto nevšedním receptem, který má...
PK | Led 28, 2021 |
Máme tu konec ledna, počasí venku nic moc, každopádně je tu více prostoru experimentovat se surovinami v kuchyni. Mezi klasickou zimní surovinu bezesporu patří kapusta, k sehnání je jak klasická hlávka, náhodně i růžičková, ale je tu i kapusta kadeřavá, kterou možná...
PK | Lis 13, 2016 |
Tento recept pochází z knihy HOJNOST, kterou napsal je Yotam Ottolenghi. Několik surovin jsem mírně obměnil, ale myslím, že na chuti se nic nezmění. Trochu odlišná je i úprava lilku a navíc jsem přidal fenykl, který skvěle ladí s čerstvým mangem. Více o této knize...
PK | Říj 1, 2016 |
Omáčku sweet chilli dostanete jako přílohu k mnoha asijským pokrmům, především však k jarním zeleninovým závitkům. Lze ji samozřejmě koupit, ale to není úplně ono. Tento recept na ryze thajskou omáčku je bez zbytečných konzervačních látek, chutě jsou náramně slazené,...