PK | Led 27, 2024 |
Kořenící směs nebo spíše pikantní pasta Harissa se používá ve světě velice běžně, u nás se používá jenom zřídka. Koření je jemně pikantní a tak je dobře použitelné především v orientálních receptech. Sonnentor tuto směs zařadil mezi novinky v minulém roce a já od té...
PK | Říj 26, 2023 |
Další podzimní inspirace v podobě velice chutné pomazánky, pečená červená řepa s česnekem ve spojení s uzeným tofu a směsí z bylinek z novinek letošního roku z výběru Sonnentor. Počet porcí 1 větší miska Doba přípravy 90 minut Budeme potřebovat: 700 g červené řepy 5...
PK | Bře 5, 2023 |
Jednou jsem ochutnal kozí žervé, v němž bylo použito zajímavé koření, které jsem zprvu nemohl rozpoznat. Byl jím růžový pepř, je zajímavě nasládle aromatický, v této pomazánce vkusně doplňuje další suroviny. Víte však, že toto koření vlastně pepř ani není? Je to...
PK | Lis 2, 2020 |
Receptů na vychytané pomazánky není nikdy dost, obzvláště těch neobvyklých. Jelikož jsem nedávno na Instagramu avizoval, že se během podzimu zaměřím na to, jak zpracovat v kuchyni cibuli, tento recept musí přijít jako první. Inspirace opět přichází z naší dejvické...
PK | Bře 12, 2020 |
Pomazánka od nepoznání od klasické vaječné. Právě v předvelikonočním čase se tato pomazánka bude nejvíce hodit. Opět zde najdete surovinu zvanou černá sůl – kala namak nebo také sanchal – jak jí v Indii nebo Pákistánu nazývají. Ve skutečnosti vůbec černá...