Greenwayfood

by Petr Klíma

MLÉČNÁ polévka se zelenými fazolkami a koprem

MLÉČNÁ polévka se zelenými fazolkami a koprem

 Toto je hodně stará klasika – jedněmi nenáviděné a jinými naopak milované zelené fazolky ve smetanové polévce s bramborem a koprem. Je potřeba to zkusit – ono to vůbec není špatné! Přece jenom ty školní jídelny nebyly až tak zlé, co myslíte? Počet porcí 5...
Polévka z pečených kedluben a červené čočky  s křenem a pažitkou

Polévka z pečených kedluben a červené čočky s křenem a pažitkou

Letos jsem dal kedlubně v kuchyni více prostoru. Minulý rok jsem stihl sotva jeden recept, a tak jsem si říkal, že to musím letos napravit. Je pravda, že kedlubnu je nejlepší chroupat jen tak syrovou, hlavně tu mladou, která není ještě dřevnatá a je náramně slaďoučká....
Špenátová polévka  s jáhlami a řeřichou

Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou

Tahle polévka má svoje pevné místo v jídelníčku naší restaurace již řadu let. Myslím si, že jáhly ke špenátu nějak patří, je to prostě dobrá bezlepková vložka, která dělá polévku bohatší. No a právě teď, kdy je na trhu k dispozici mladý čerstvý špenát jsem se...
HRSTKOVÁ polévka

HRSTKOVÁ polévka

Od všeho hrstka. Polévka, která je sytá, ale hlavně docela jednoduchá. Luštěniny a kroupy ji dělají pěkně hustou a bohatou. Možná jste ve zdravé výživě narazili na  sáček s názvem polévkovou směs od CL. Tento recept je návod jak z ní vykouzlit dobrou polévku pro celou...
Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Tato polévka, se stala synonymem ruské kuchyně, ale možná netušíte, že původem pochází ze sousední Ukrajiny. Pokrm je složený převážně z řepy, zelí a zeleniny nebo třeba fazole. S polévkou jsem se poprvé setkal na začátku mé kuchařské kariéry v jedné restauraci,kde...