Greenwayfood

by Petr Klíma

Španělská čočková polévka s pečenou paprikou

Španělská čočková polévka s pečenou paprikou

Klasická španělská čočková polévka se vyznačuje především originální klobásou Chorizo, která jí dodává neobyčejnou chuť. V mojí verzi, už jen pro moje zaměření, jsem se musel bez této klobásy samozřejmě obejít, a i proto jsem do základu zvolil výtečnou uzenou papriku....
Řepná polévka s pomerančem a quinoou

Řepná polévka s pomerančem a quinoou

Tuto polévku jsem připravoval nespočetněkrát, převážně v restauraci, ale i doma. Nyní jsem si na ni vzpomněl a uvažuji, že ji opráším a budu servírovat na štědrovečerním stole. Polévka je příjemně nasládlá už proto, že je z řepy pečené. Také pomeranč a voňavé koření...
Miso polévka s tuřínem a černookou fazolí 

Miso polévka s tuřínem a černookou fazolí 

 Opět jsem si posvítil na svůj oblíbený tuřín, který je nyní k dostání ve více obchodech. Tentokrát jsem ho zvolil do polévky, která se nese v asijském duchu. Chuť polévky bude hodně záležet od toho, jaký druh miso pasty zvolíte. Já si tentokrát vybral ječnou, která...
Pivní zelňačka s celerovými škvarky

Pivní zelňačka s celerovými škvarky

Zelňačku dělá asi každý, no a já se ji opět snažil udělat něčím jinou. V první řadě jsem ji tentokrát vařil na pivu, vybral jsem osvědčené nealko, které prodáváme u nás v restauraci. Zpestřením jsou celerové škvarky, které jsou výtečné i jen tak samy o sobě. 5 porcí...
CHALUPÁŘSKÁ polévka z černých fazolí s koprem

CHALUPÁŘSKÁ polévka z černých fazolí s koprem

Abych pravdu řekl, tahle polévka nebyla úplně můj nápad. S touto kombinací totiž přišly moje kolegyně z restaurace a můžu říct, že se zde solidně zabydlela. Je pravda, že složením mírně připomíná kulajdu, ale fazole jsou v ní vážně jedinečné. Vyzkoušejte a budete...