PK | Čvc 5, 2018 |
Bílé fazole jsem už jednou použil ve vánoční krémové polévce s řasami, kde to zafungovalo výborně. Možná si řeknete, že vám fenykl moc nejede, je pravda že je aromatický, ale zkoušeli jste ho třeba upéct? To je úplně o něčem jiném a v kombinaci s nakyslými kapary je...
PK | Kvě 3, 2018 |
Thajská kuchyně disponuje spoustou výtečných a zajímavých pokrmů, které si rád připravuji. Mezi moje favority mohu zařadit thajskou „kuřecí“, která je příjemně pikantní se smetanovým nádechem po kokosovém mléku. No a právě naturální – bílý tempeh v tomto receptu...
PK | Dub 15, 2018 |
Chřest se bezpochyby upravuje na mnoho způsobů, ale asi nejznámější způsob jeho využití je v krémové polévce. Velice rád jídla, potažmo polévky, obohacuji luštěninou nebo právě ořechy. Při tvorbě této polévky padla karta na pražené solené pistácie. 4 porce doba...
PK | Dub 12, 2018 |
Toto je poslední recept z růžičkové kapusty, který vám, naservíruji, už proto že ji ještě neodzvonilo. Ještě občas v obchodech vidím, i v holešovické tržnici ji farmáři stále mají. Počet porcí 4 Doba přípravy 45minut Budeme potřebovat: 100 g lískových ořechů 400 g...
PK | Úno 22, 2018 |
Jednou, když jsem projížděl rozlehlým Polskem, navštívil jsem jednu z místních sítí vegetariánských restaurací, která mě velice zaujala. Zde jsem také poprvé ochutnal velmi zajímavou polévku s kyselými okurkami. Bylo chladno a polévka byla mírně pikantní, příjemně...