Greenwayfood

by Petr Klíma

Thajská zeleninová polévka  s bílým tempehem

Thajská zeleninová polévka s bílým tempehem

Thajská kuchyně disponuje spoustou výtečných a zajímavých pokrmů, které si rád připravuji. Mezi moje favority mohu zařadit thajskou „kuřecí“, která je příjemně pikantní se smetanovým nádechem po kokosovém mléku. No a právě naturální – bílý tempeh v tomto receptu...
Chřestový krém se špenátem a pistáciemi

Chřestový krém se špenátem a pistáciemi

Chřest se bezpochyby upravuje na mnoho způsobů, ale asi nejznámější způsob jeho využití je v krémové polévce. Velice rád jídla, potažmo polévky, obohacuji luštěninou nebo právě ořechy. Při tvorbě této polévky padla karta na pražené solené pistácie.   4 porce doba...
Krém z pečené růžičkové kapusty  s lískovými ořechy

Krém z pečené růžičkové kapusty s lískovými ořechy

Toto je poslední recept z růžičkové kapusty, který vám, naservíruji, už proto že ji ještě neodzvonilo. Ještě občas v obchodech vidím, i v holešovické tržnici ji farmáři stále mají. Počet porcí 4 Doba přípravy 45minut Budeme potřebovat: 100 g lískových ořechů 400 g...
Polská okurková polévka

Polská okurková polévka

Jednou, když jsem projížděl rozlehlým Polskem, navštívil jsem jednu z místních sítí vegetariánských restaurací, která mě velice zaujala. Zde jsem také poprvé ochutnal velmi zajímavou polévku s kyselými okurkami. Bylo chladno a polévka byla mírně pikantní, příjemně...
Zlatá drožďová polévka s pórkem

Zlatá drožďová polévka s pórkem

Drožďovou polévku či pomazánku jsem často dělával z čerstvého droždí. Pravidlem to bylo až do doby, kdy jsem se seznámil a začal více pracovat s droždím sušeným. Lahůdkové (nebo také francouzské) droždí nemá vlastně s aktivním droždím nic moc společného. Vzniká...