Greenwayfood

by Petr Klíma

Shoyu vývar se zeleninou a houbami shiitake

Shoyu vývar se zeleninou a houbami shiitake

mírně kořeněná polévka asijského typu 5 porcí Doba přípravy 40 min. Budeme potřebovat: 20 g sušených hub shiitake 1 ks červené cibule 1 ks žluté papriky 1 ks menší cukety 1 ks mrkve 1 dcl sójové omáčky Shoyu 1 pl čerstvého zázvoru 1 čl mletého koriandru 1 čl mleté...
Falešní rybí polévka s mořskou řasou a jáhlami

Falešní rybí polévka s mořskou řasou a jáhlami

na vánočním stole, pro mě nesmí chybět pořádná polévka.Zkuste uvařit tento silný vývar z kořenové zeleniny, mořské řasy Kombu a japonské omáčky Shoyu.  Náhražku jiker zde překvapivě tvoří jáhly obarvené v kurkumě. 5 porcí doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: 20 g...
Žampionová polévka  s čerstvým estragonem

Žampionová polévka s čerstvým estragonem

4 porce doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 600 g čerstvých žampionů 2 ks cibule 2 ks brambor 1 malý pórek 1 čl. tymiánu svazek estragonu 1 pl  polévkového koření kukuřičný škrob (dle potřeby) mořská sůl olivový olej Návod Žampiony mírně očistíme, nožem zbavíme...