PK | Lis 18, 2019 |
Toto je věc kterou miluji, opět se chuťově vracím do doby, kdy jsem působil v Anglii. Chutney (čatný) pochází z indické kuchyně, jeho obliba je po celém světě, vyrábí se jak ze zeleniny tak z ovoce. Už jednou jsem zde připravoval chutney z broskví, typicky indické,...
PK | Říj 19, 2018 |
Tento pokrm, který jsem poprvé představil minulý týden v rámci závorových receptů v Sama doma, je velice vhodný do těchto chladivých zimních dnů. Těmito chutnými a dobrými fazolky adzuki společně s lehce ochuceným seitanem v pikantním strouhaném zázvoru, jsem také...
PK | Čvn 29, 2018 |
U nás v restauraci si občas můžete dát jako doplněk k jídlu lžíci ovocného chutney, které je nasládlé a jemně okořeněné. Já vám nyní poodkryju recept, který zde znamenitě dělá naše milá kolegyně Mirka. Pokud chcete tento recept jen vyzkoušet tak zprvu udělejte jen...
PK | Kvě 3, 2018 |
Thajská kuchyně disponuje spoustou výtečných a zajímavých pokrmů, které si rád připravuji. Mezi moje favority mohu zařadit thajskou „kuřecí“, která je příjemně pikantní se smetanovým nádechem po kokosovém mléku. No a právě naturální – bílý tempeh v tomto receptu...
PK | Dub 5, 2018 |
Od té doby, co jsem začal dělat luštěninové chilli, jiné už nedělám. Druh čočky asi nechám na vás, já vybral klasickou zelenou, kterou seženete úplně všude, fungovat to však bude i s tmavozelenou nebo červenou či hnědou, ale obě prosím neloupané. Pro zjednodušení opět...