Greenwayfood

by Petr Klíma

Špalda s jarní zeleninou a praženou slunečnicí

Špalda s jarní zeleninou a praženou slunečnicí

Abych pravdu řekl, tak u nás doma se celé zrno nikdy moc nepřipravovalo, když pominu třeba ječné kroupy, které se vařily velice zřídka. Až v Countrylifu jsem se naučil se zrnem více pracovat. Zrno je syté a díky slupce je velice výživné a zdraví prospěšné. Špalda je...
Kamut s pečenou dýní  a hlívou ústřičnou

Kamut s pečenou dýní a hlívou ústřičnou

Vždy, když se snažím udělat něco super zdravého, sáhnu po kvalitní obilovině. Tentokrát jsem zvolil dušený kamut s velice oblíbenou dýní, která v našich kuchyních většinou končí ve skvělé dýňové polévce. V tomto křupavém rizotku také najdete hlívu ústřičnou nebo třeba...
Obilninové rizotko

Obilninové rizotko

Velice výživný a šťavnatý oběd z pšenice špaldy a bulguru se zeleninkou, kterou není těžké kdekoliv sehnat. 5 porcí Doba vaření špaldy 50 minut Příprava rizota 30 minut Budeme potřebovat: 200 g pšenice špalda zrno 200 g pšeničného bulguru 2 větší cibule 2 hrstky...
Tabouleh s pečenou paprikou  a sušenými švestkami

Tabouleh s pečenou paprikou a sušenými švestkami

4 porce Doba přípravy 30 minut. Budeme potřebovat 200 g pšeničného bulguru ½ okurky 1 červená cibule 3 větší červené papriky 1 balení sušených švestek 1 čl tymiánu svazek petrželky svazek máty mořská sůl olivový olej citrón Návod: Bulgur zalijeme 2 násobným množstvím...
Křupavý kroupový salátek

Křupavý kroupový salátek

Salát ze špaldového kernota s mungo klíčky. kukuřicí a ředkvičkami bude skvělým zdrojem vitamínů při jarní detoxikaci.  4 porce Doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 500 g špaldové kernoto svazek ředkviček balíček mungo klíčků hrnek zrna kukuřice 1 ks mrkev...