PK | Zář 11, 2019 |
Ne příliš často dělám polévky s obsahem lepku. Ne, že bych na lepek měl alergii, ale do restaurace chodí hodně lidí, kteří lepek nesnesou, takže polévky, které ho obsahují, na menu nezařazujeme. Naše polévky jsou často zahuštěné uvařenými bramborami, které vlastně...
PK | Lis 4, 2018 |
Často doporučuji klasickou rýži při vaření rizota nahradit kvalitní obilovinou. Ten, komu nejsou obilná zrna cizí, možná už vyzkoušel ze zdravé výživy například špaldu, oves či ječmen. Nyní vás však naučím vařit poněkud neobvyklý a tak trochu neznámý kamut. Tato...
PK | Kvě 31, 2018 |
Tentokrát jsem se snažil vytvořit něco nejen z jarních surovin, ale hlavně něco jednoduchého z jáhel. Jediná ne příliš známá a běžná surovina, kterou jsem použil v tomto receptu, je čerstvý estragon, který si nyní trochu představíme. Pravým názvem pelyněk estragon...
PK | Říj 20, 2017 |
Toto jídlo je mírně pracné, ale vážně stojí za to úsilí. Je to úplná delikatesa. Moc pěkně vypadá a myslím, že s ním budete mít úspěch i u zapřisáhlých jedlíků masa nebo u lidí, kteří nemají rádi v pokrmu třeba celer. Jako hlavní složkou jsem tentokrát vybral oves...
PK | Kvě 29, 2017 |
Tento recept vznikl téměř na farmářském trhu, ze surovin přímo odtud. Vždy se těším, s čím novým farmář přijde. Občas i trochu vyzvídám, co nového přijde, abych se na to mohl trochu připravit. Hlavní surovinou, kromě pšeničného bulguru a čočky, zde budou mladé...