Greenwayfood

by Petr Klíma

Veganské šátečky s marmeládou

Veganské šátečky s marmeládou

Touto cestou posílám další vlaštovku v podobě inspirace na velikonoční pečení. Udělal jsem pro vás nevšední tofu šátečky ve kterých hraje hlavní roli výtečná a velice zdravá kaše Tsampa z praženého ječmene. Možná si říkáte, kaše a šátečky, co je to za blbost? Vyvedu...
Čirokové sušenky s čokoládou a mořskou solí

Čirokové sušenky s čokoládou a mořskou solí

Šťavnaté bezlepkové sušenky pro každou příležitost ze surovin, které stojí určitě za povšimnutí. Dobře vyvážená chuť sladké sušenky, hořké čokolády se slaným konce panenské mořské soli. Velice zdravá čiroková mouka (pěstovaná v ČR k sehnáni u Probia) disponuje vysokým...
Tofu pomazánka  s pečenou červenou cibulí

Tofu pomazánka s pečenou červenou cibulí

Receptů na vychytané pomazánky není nikdy dost, obzvláště těch neobvyklých. Jelikož jsem nedávno na Instagramu avizoval, že se během podzimu zaměřím na to, jak zpracovat v kuchyni cibuli, tento recept musí přijít jako první. Inspirace opět přichází z naší dejvické...
Portobello burger

Portobello burger

K vymyšlení tohoto výborného a osvědčeného receptu mě opět inspiroval sortiment naší dejvické prodejny. Tentokrát však výjimečně sekce zeleniny, kde se poslední dobou objevují krásné žampiony Portobelo v bio kvalitě. No a jak jinak než s nimi přímo na gril. Počasí už...
Vegan COLESLAW

Vegan COLESLAW

Na salátu Coleslaw není nic moc složitého, i když možná na něm může být něco nevšedního, především co se surovin týče. V první řadě bych vypíchnu zelí, které je na tento salát nejideálnější. Je to zelí špičaté, které je především měkčí od klasického.Třeba oproti...