Greenwayfood

by Petr Klíma

Jednoduchý rebarborový koláč

Jednoduchý rebarborový koláč

Tak a je to tu znova. Rebarbora ve sladkém koláči podruhé. Nyní je rebarbory všude spousta, kam se jen podíváte a nesmí to být jinak i na mém blogu. Tato vděčná zelenina má vícero využití v kuchyni, při pečení, v sirupech nebo třeba marmeládách. Jednu takovou...
Svěží dortík s kokosovým krémem a rebarborou

Svěží dortík s kokosovým krémem a rebarborou

Když dělám dezerty, dbám na to, aby neobsahovaly příliš mnoho cukru. U tohoto to nebylo lehké, jelikož rebarbora je velice kyselá a cukr prostě potřebuje. V korpusu žádný cukr není, sladí ho pouze rozinky s rozmixovaným banánem.Krém kromě tofu obsahuje můj milovaný...
Vícezrnný perník

Vícezrnný perník

Hodně často peču z toho, co zrovna máme doma a tentokrát jsem toho doma měl hodně. V mojí špíži vždy najdu celozrnnou nebo hladkou mouku. Rád používám melasu, kypřící prášek mám doma bez fosfátu, nechybí tu ani jedlá soda. Ze sušených plodů máme v zásobě datle,...
Datlovo- kokosový koláč s pomerančem a mandlemi

Datlovo- kokosový koláč s pomerančem a mandlemi

Tento koláč dostal totálně nový kabát v porovnání s koláčem, který se kdysi u nás v restauraci dělával. Nejdůležitější změna spočívá v tom, že je bezlepkový. Nebylo to však úplně jednoduché. Práce s bezlepkovými surovinami není žádný med, manipulace s těstem se...
Mrkvové cookies s kokosem a pomerančem

Mrkvové cookies s kokosem a pomerančem

Rád používám citrusovou kůru při pečení a v tomto receptu neudělám výjimku. Použiji také bezlepkové ovesné vločky. Upřímně, když jsem tento produkt poprvé viděl, trochu jsem se zarazil. Je to možné? Ano je! Můžeme jim stoprocentně věřit, jsou poctivě certifikované...