PK | Pro 2, 2017 |
Je čas dýní, a proto jsem začal zkoušet novou neobvyklou buchtu. Chtěl jsem udělat něco hodně tmavého ve stylu čoko s použitím praženého karobu. Aby buchta nebyla příliš suchá, často používám na povrch nebo dovnitř některá povidla, která jsem si sám udělal. Když se...
PK | Čvn 30, 2017 |
Inspiraci k tomuto receptu jsem čerpal ze skotské kuchyně. Je to vzdálená napodobenina tradičního receptu Cranachan, kde jogurt nahrazuje tofu krém a místo vloček je tu skvělá granola, která má vícestranné použití. Počet porcí 5-6 Doba přípravy 70 minut Budeme...
PK | Říj 22, 2016 |
Tento recept /originál ZDE/ jsem si tentokrát vypůjčil od Evy Francové. ze stránek Kuchařka ze Svatojánu. S Evou máme jedno společné. Velice rádi tvoříme recepty, které jsou ojedinělé převážně složením surovin ze zdravé výživy. K zapůjčení receptu jsem měl několik...
PK | Říj 6, 2016 |
Letos jsem se pustil do zavařování marmelád, džemů ale také povidel. Nakonec mám na kontě 6 druhů, některé jsem dělal i dvakrát. Nesmí chybět jahoda, třešeň, broskev, švestková povidla a nakonec přišly na řadu hrušky. V názvu najdete povidla, já znal teda doposud...
PK | Čvn 21, 2016 |
Obrácený celozrnný koláč s rebarborou a jahodami Tento druh obráceného koláče (upsidedown cake) jsem se naučil na své stáži v Anglii. Dělá se zde s různými druhy ovoce a já myslím, že jde o velmi zajímavý způsob pečení koláče. U mě tentokrát zvítězila kombinace...