Greenwayfood

by Petr Klíma

Dýňový kořeněný pohár s kakaovými boby

Dýňový kořeněný pohár s kakaovými boby

Na tento lehký moučník jsem se chystal poměrně dlouho, moje myšlenka postupně zrála, přibývaly různé suroviny, jako jsou kakaové boby, bio pomeranč a pár dalších. Hlavní myšlenkou však byla máslová dýně ve spojení s voňavým zimním koření, přesně naplánované za zimní...
Špaldové martinské rohlíčky

Špaldové martinské rohlíčky

Svatého Martina letos oslavíme několikrát, jak doma, v jídelně, tak i s dětmi na pravidelném úterním kroužku. Pro tuto příležitost jsem vytvořil originální recept na klasické svatomartinské rohlíčky. Hlavním partnerem se mi pro tuto událost stal český producent...
Dýňové noky se švestkovým rozvarem a mákem

Dýňové noky se švestkovým rozvarem a mákem

Z dýně se dá udělat sladký koláč, což jsem ukázal už v mé první kuchařce. Nyní doporučuji vyzkoušet také tyto výtečné noky. Jídlo je velice jednoduché a rychlé, vaše děti se budou určitě oblizovat, tak šup na to! Počet porcí 6 Doba přípravy 70 minut Budeme potřebovat:...
Tartaletky s kešu krémem a meruňkami

Tartaletky s kešu krémem a meruňkami

S příchodem teplých letních dnů tíhneme k osvěžujícím moučníkům. A proto jsem si dovolil naservírovat tyto krásné, chutné ale hlavně osvěžující košíčky, plné dobrých a velice zdravých surovin. 18 tartaletek Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: košíčky 1,2 lžičce...
Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

Další koláč který můžete vyzkoušet z mé oblíbené ječné kaše Tsampa. Jarní rebarbora a jahody jsou nepřekonatelnou kombinací v koláči vždy fungují skvěle, vyzkoušejte. Počet porcí 8 Doba přípravy 50 minut Suroviny: 200 g kaše Tsampa  20 g vanilkového pudinku 1 lžička...