Greenwayfood

by Petr Klíma

Strakatá bublanina s ovocem

Strakatá bublanina s ovocem

Suroviny 5 ks vejce 150 g třtinový cukr 1 sáček vanilkový cukr 10 lžic vlažné mléko 10 lžic oleje kůra z 1 citronu, na jemno nastrouhaná 200 g čiroková mouka 100 g pšeničná hladká mouka 1/2 sáček prdopeče 1 lžíce kakaa + 3 lžíce mléka jahody, meruňky plátky mandliček...
Kakaová roláda s jahodami

Kakaová roláda s jahodami

Jak jinak začít jahodovou sezónu než nějakým chutným moučníkem. Často dělám bublaninu nebo koláč v kombinaci s rebarborou. Pro tentokrát jsem si však usmyslel, že si na víkend uděláme tuto roládu s jahodami. Netřeba žádné neznámé suroviny, také příprava není zas tak...
Velikonoční Jidáše

Velikonoční Jidáše

O Velikonocích se kromě mnoha jiných událostí vzpomíná i na jeden méně známý příběh. Jidáš, jeden z 12 původních apoštolů, zradil za třicet stříbrných Ježíše a umožnil tak jeho zatčení. Proto tvar tradičního pečiva- jidášů symbolizuje provaz, na kterém se pak Jidáš ze...
Špaldové muffiny s čokoládou

Špaldové muffiny s čokoládou

Nedávno jsem na Instagramu slíbil, že vám na blog nasdílím recept, na velice chutné a hlavně jednoduché kakaové muffiny. Tento recept, který mimo jiné existuje i ve video podobě,  jsem jsem si zapůjčil v rámci spolupráce s firmou Probio, která podporuje moje vaření s...
Dýňový kořeněný pohár s kakaovými boby

Dýňový kořeněný pohár s kakaovými boby

Na tento lehký moučník jsem se chystal poměrně dlouho, moje myšlenka postupně zrála, přibývaly různé suroviny, jako jsou kakaové boby, bio pomeranč a pár dalších. Hlavní myšlenkou však byla máslová dýně ve spojení s voňavým zimním koření, přesně naplánované za zimní...