PK | Úno 17, 2025 |
Už dlouho jsme doma plánovali, že musíme vyzkoušet tyto krásně barevné cupcaky. A právě blížící se svátek Valentýna k tomu přímo vybízel. Bylo potřeba sehnat pár důležitých surovin, třeba gelovou červenou barvu red velvet, tu jen tak v běžných obchodech nenajdete,...
PK | Led 19, 2025 |
Často se kolem bábovek debatuje, jaké by měla být. Někteří preferují vláčné, někomu nevadí, když je bábovka trochu suchá. U mě musí především splňovat pravidla zdravé výživy, použití vhodného sladidla, část mouky zahrnout mouku celozrnnou, ale také přidat něco...
PK | Bře 5, 2024 |
Nedávno mě na FB Probio zaujal tento jednoduchý koláč a jako milovníka máku mě nenechal klidným, musel jsem ho co nejdříve vyzkoušet. Je pravda, že v době, kdy jsem se rozhodl recept vyzkoušet, tak jsem měl pouze pšeničnou mouku, celozrnnou špaldovou jsem nechal jak...
PK | Lis 3, 2023 |
Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...
PK | Říj 7, 2023 |
Tento recept se stal součástí posledního kroužku vaření s dětmi na ZŠ Hanspaulka. Tentokrát sem nevybral nic ze svého repertoáru a využil jsem velice zajímavý recept autorky Kitchenette, která mě nejednou inspirovala hlavně k pečení velice zajímavých moučníku,...