PK | Bře 3, 2018 |
Tempeh je původem javánská surovina z fermentovaných sójových bobů, se zařazuje mezi jednu z nejvyhledávanější pochoutek vegetariánské kuchyně jako plnohodnotná náhražka masa. Předpokládám, že jste ho už někde ochutnali, většinou se používá tempeh smažený či uzený....
PK | Led 10, 2016 |
je vysoce energetická a výživná luštěnina, která obsahuje jen málo tuků. Je bohatá na kyselinu listovou a železo, dvě látky, které pomáhají předcházet chudokrevnosti. Je nenáročná na přípravu a při dobré tepelné úpravě ji snesou i a malé děti. Proto je tato luštěnina...
PK | Led 8, 2016 |
Hraška je výjimečný a originální český výrobek. Její předností je především vysoký obsah vlákniny. Firma Ceria s. r. o, která ji vyrábí, klade při výrobě v první řadě důraz na zdravotní prospěšnost výrobků. Nepoužívá syntetická barviva ani konzervanty a také dohlíží...
PK | Pro 4, 2015 |
Cizrna a její použití Pro svou jedinečnou chuť je považována za jednu z nejchutnějších luštěnin, ale sám bych řekl, že u nás je tak trochu nedoceněna. Pěstuje se téměř na celém světě, převážně na Blízkém východě, ale můžeme se s ní setkat taktéž v Jižní Americe nebo...