Greenwayfood

by Petr Klíma

Tempeh

Tempeh

Tempeh je původem javánská surovina z fermentovaných sójových bobů, se zařazuje  mezi jednu z nejvyhledávanější pochoutek vegetariánské kuchyně jako plnohodnotná náhražka masa. Předpokládám, že jste ho už někde ochutnali, většinou se používá tempeh smažený či uzený....
Červená čočka

Červená čočka

je vysoce energetická a výživná luštěnina, která obsahuje jen málo tuků. Je bohatá na kyselinu listovou a železo, dvě látky, které pomáhají předcházet chudokrevnosti. Je nenáročná na přípravu a při dobré tepelné úpravě ji snesou i a malé děti. Proto je tato luštěnina...
Hraška- průvodce produkty

Hraška- průvodce produkty

Hraška je výjimečný a originální český výrobek. Její předností je především vysoký obsah vlákniny. Firma Ceria s. r. o, která ji vyrábí, klade při výrobě v první řadě důraz na zdravotní prospěšnost výrobků. Nepoužívá syntetická barviva ani konzervanty a také dohlíží...
Cizrna – římský hrách

Cizrna – římský hrách

Cizrna a její použití Pro svou jedinečnou chuť je považována za jednu z nejchutnějších luštěnin, ale sám bych řekl, že u nás je tak trochu nedoceněna. Pěstuje se téměř na celém světě, převážně na Blízkém východě, ale můžeme se s ní setkat taktéž v Jižní Americe nebo...