Greenwayfood

by Petr Klíma

Dušená kapusta s čočkou a pečenou slunečnicovou dýní

Dušená kapusta s čočkou a pečenou slunečnicovou dýní

Podzim je tu a s ním mraky dýně a kapusty. Samozřejmě je vše potřeba spotřebovat. Kombinaci kapusty s dýní jsem již jednou použil v receptu s těstovinami a nyní jsem se rozhodl přidat mou oblíbenou tmavozelenou čočku. Také jsem si v tomto receptu poprvé dovolil...
Adzuki prejt s červenou řepou

Adzuki prejt s červenou řepou

Fazole bychom měli do jídelníčku zařazovat často, díky otevřenému trhu zdravé výživy máme i z čeho vybírat. Tentokrát jsem se zaměřil na Adzuki – menší fazolky tmavě červené barvy. Tato luštěnina pochází z Východní Asie, kde se mimo jiné používá i ve sladkých...
Pečená kořeněná cizrna

Pečená kořeněná cizrna

Asi si pomyslíte – pchééé to znám, dělal jsem to mnohokrát, já třeba ano. Tak jsem si říkal, že jsou tu tací, co si pečenou cizrnu nikdy nepřipravili, že vůbec netuší, o co jde a slyší to poprvé. Zrovna pro VÁS jsem ji znovu upekl. Tak, jak ji mám rád já. Pěkně...
Salát z bílé fazole s hořčicí a křenem

Salát z bílé fazole s hořčicí a křenem

křupavé fazole s jemně pikantním dresinkem. 5 porcí Doba přípravy 50 minut. Budeme potřebovat 500 g bílá fazole velká 1 ks červená paprika 100 g kukuřice 150 g zelené fazolky 2 pl hrubozrnné hořčice 2 pl rýžový sirup 1-2pl čerstvého křenu 2čl mořské soli Návod: Fazoli...
Cizrnové lasagne

Cizrnové lasagne

Určitě jste již ochutnali masové či zeleninové lasagne mnoha druhů, ať už s bešamelem nebo s velice těžkou sýrovou omáčkou. Moje forma tohoto populárního pokrmu je velice vydatná, ale na druhou stranu s použitím sójového jogurtu, rajčat, zeleniny a bylinek. 6 porcí...