PK | Říj 28, 2017 |
Toto je recept na poměrně jednoduché a na suroviny nenáročné jáhlové rizoto v orientálním stylu. Je pravda, že už tento recept dělám v restauraci léta, každopádně jsem ho chtěl trochu zjednodušit tak, jak to nyní dělám u více receptů. Počet porcí: 4 – 5 Doba...
PK | Říj 20, 2017 |
Toto jídlo je mírně pracné, ale vážně stojí za to úsilí. Je to úplná delikatesa. Moc pěkně vypadá a myslím, že s ním budete mít úspěch i u zapřisáhlých jedlíků masa nebo u lidí, kteří nemají rádi v pokrmu třeba celer. Jako hlavní složkou jsem tentokrát vybral oves...
PK | Říj 12, 2017 |
Když se procházíte na podzim lesem, narazíte na houby klasické jako pravé hřiby, suchohřiby, babky, bedly nebo třeba kozáky. Možná jste ale viděli houbu, která roste právě kolem Václava, roste v celých trsech a říká se jí václavka. Narazil jsem na několik receptů, ale...
PK | Zář 17, 2017 |
Abych pravdu řekl, tahle polévka nebyla úplně můj nápad. S touto kombinací totiž přišly moje kolegyně z restaurace a můžu říct, že se zde solidně zabydlela. Je pravda, že složením mírně připomíná kulajdu, ale fazole jsou v ní vážně jedinečné. Vyzkoušejte a budete...
PK | Čvn 23, 2017 |
Je to pár let, co jsem udělal polévku z pečeného květáku. Letos jsem se rozhodl pečený květák zkombinovat s cizrnou, smíchat s těstovinami a navrch udělat jogurtový dresink s česnekem a mátou. Když květák pouze pečete, je dobré použít mladý květák, který roste právě...