Greenwayfood

by Petr Klíma

Indické jáhly s květákem a čočkou

Indické jáhly s květákem a čočkou

Toto je recept na poměrně jednoduché a na suroviny nenáročné jáhlové rizoto v orientálním stylu. Je pravda, že už tento recept dělám v restauraci léta, každopádně jsem ho chtěl trochu zjednodušit tak, jak to nyní dělám u více receptů.  Počet porcí: 4 – 5 Doba...
Oves s růžičkovou kapustou zelenou čočkou a celerovými škvarky

Oves s růžičkovou kapustou zelenou čočkou a celerovými škvarky

Toto jídlo je mírně pracné, ale vážně stojí za to úsilí. Je to úplná delikatesa. Moc pěkně vypadá a myslím, že s ním budete mít úspěch i u zapřisáhlých jedlíků masa nebo u lidí, kteří nemají rádi v pokrmu třeba celer. Jako hlavní složkou jsem tentokrát vybral oves...
VÁCLAVKOVÝ GULÁŠ s fazolemi Pinto

VÁCLAVKOVÝ GULÁŠ s fazolemi Pinto

Když se procházíte na podzim lesem, narazíte na houby klasické jako pravé hřiby, suchohřiby, babky, bedly nebo třeba kozáky. Možná jste ale viděli houbu, která roste právě kolem Václava, roste v celých trsech a říká se jí václavka. Narazil jsem na několik receptů, ale...
CHALUPÁŘSKÁ polévka z černých fazolí s koprem

CHALUPÁŘSKÁ polévka z černých fazolí s koprem

Abych pravdu řekl, tahle polévka nebyla úplně můj nápad. S touto kombinací totiž přišly moje kolegyně z restaurace a můžu říct, že se zde solidně zabydlela. Je pravda, že složením mírně připomíná kulajdu, ale fazole jsou v ní vážně jedinečné. Vyzkoušejte a budete...
Těstoviny s pečeným květákem a cizrnou

Těstoviny s pečeným květákem a cizrnou

Je to pár let, co jsem udělal polévku z pečeného květáku. Letos jsem se rozhodl pečený květák zkombinovat s cizrnou, smíchat s těstovinami a navrch udělat jogurtový dresink s česnekem a mátou. Když květák pouze pečete, je dobré použít mladý květák, který roste právě...