Greenwayfood

by Petr Klíma

Čočkové chilli

Čočkové chilli

Od té doby, co jsem začal dělat luštěninové chilli, jiné už nedělám. Druh čočky asi nechám na vás, já vybral klasickou zelenou, kterou seženete úplně všude, fungovat to však bude i s tmavozelenou nebo červenou či hnědou, ale obě prosím neloupané. Pro zjednodušení opět...
Sabží s tempehem, kešu a růžičkovou kapustou

Sabží s tempehem, kešu a růžičkovou kapustou

Toto lahodné a mírně pikantní jídlo se vyznačuje jednou specifickou surovinou, kterou bych vám rád v krátkosti představil. Tempeh jste už možná někde jedli, většinou se v kuchyních používá uzený či smažený. Abych pravdu řekl, obě tyto verze mi připadají poměrně těžké,...
Cizrnový tagine s dýní

Cizrnový tagine s dýní

Možná jste už o pokrmu tagine nebo také tajine (tažín) někdy slyšeli nebo jste nějaký druh tohoto jídla někde ochutnali. Originální název pokrmu se pojí především s hliněnou či keramickou nádobou, ve které se toto exotické jídlo v severoafrickém Maroku připravuje. Na...
Španělská čočková polévka s pečenou paprikou

Španělská čočková polévka s pečenou paprikou

Klasická španělská čočková polévka se vyznačuje především originální klobásou Chorizo, která jí dodává neobyčejnou chuť. V mojí verzi, už jen pro moje zaměření, jsem se musel bez této klobásy samozřejmě obejít, a i proto jsem do základu zvolil výtečnou uzenou papriku....
Miso polévka s tuřínem a černookou fazolí 

Miso polévka s tuřínem a černookou fazolí 

 Opět jsem si posvítil na svůj oblíbený tuřín, který je nyní k dostání ve více obchodech. Tentokrát jsem ho zvolil do polévky, která se nese v asijském duchu. Chuť polévky bude hodně záležet od toho, jaký druh miso pasty zvolíte. Já si tentokrát vybral ječnou, která...