PK | Lis 8, 2020 |
Nedávno jsem inspirativně zabrousil ve své bohaté sbírce kuchařek a jako první mi do oka padla Recyklovaná kuchař Jitky Rákosnikové, které vyšla nadčasově na jaře 2018 v nakladatelství Smart Press. Vzpomínám si dokonce že tehdy jsem mohl být i při jejím křtu v pražské...
PK | Čvn 1, 2020 |
1 Nová jarní inspirace s použitím hrachového misa od Kojibakers, o kterém jsme Vám psal v tomto článku. myslí že je fajn vyzkoušet rize japonsky produkt, vyráběný nedaleko prahy a z lokálních surovin. Počet porcí 4 Doba přípravy 40 Budeme potřebovat: 1 větší kedlubna...
PK | Lis 20, 2019 |
Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je síla. A je tomu tak i u této jemně pikantní polévky, která vás určitě zahřeje nejen na těle. Moje velice oblíbená čočka, červené loupaná CELÁ, nechávám ji v hrnci pěkně dojít tak, aby v polévce byla trochu na skus. Vůbec u...
PK | Zář 28, 2019 |
Topinambury nebo také židovské brambory (někdy i jeruzalémské artyčoky) jsou hlízy, na které se tak trochu zapomíná. Připomeňme si však zajímavý fakt, že za třicetileté války nás tato plodina zachránila při hladomoru, když k nám tehdy docestovala z Německa. Do Evropy...
PK | Zář 21, 2019 |
Na tomto originálním ruském pokrmu mě asi nejvíce baví jeho sladkokyselá chuť doplněná smetanou, s jemnou pikantností po pepři. Tentokrát jsem tento poupravený recept doplnil naprudko orestovanou cuketou, která je v jídle příjemně na skus, čímž pokrm zajímavě...