Greenwayfood

by Petr Klíma

Rolování rolád s jahodami

Rolování rolád s jahodami

Na posledním kroužku vaření č.16 jsem pro děti na přání opět vybral sladký moučník. Nechal jsem je připravit dva druhy rolád, obě plněné krémem a jahodami. Některým skupinám (kteří připravovali světlou roládu), se dařilo o trochu méně, něž druhým. Korpus se povedl na...
S dětmi z Hanspaulky v Sama doma

S dětmi z Hanspaulky v Sama doma

Ne vždy se vám v životě poštěstí, že se díky své profesi podíváte do nějakého pořadu v České televizi. Mě se to tak díky mým knihám a nakladatelství Smart Press podařilo už několikrát, většinou to bylo do pořadu Sama doma. I tentokrát jsem vyrazil do tohoto pořadu a...
Letní závitky na kroužku

Letní závitky na kroužku

Máme za sebou již patnáctý kroužek vaření, tentokrát zaměřený na čerstvou asijskou kuchyni v podobě letních závitků. Čerstvé nesmažené letní závitky Nem cuốn (gỏi cuốn) jsou vkusnou formou, jak si připravit čerstvou zeleninu jinak než prostřednictvím salátu. A i proto...
Pečení jidášů na kroužku

Pečení jidášů na kroužku

Podobně jako před Vánocemi jsem děti z kroužku pozval na velké předvelikonoční pečení tradičních jidášů do naší školní kuchyně. Když jsem dětem oznámil kde budeme vařit, tak byly nadšené a ani tomu nemohly uvěřit, někteří už tuto zkušenost měly za sebou, pro některé...
Kroužek zaměřený na kopřivy

Kroužek zaměřený na kopřivy

Opět se mi vkusně podařilo zvolit klíčovou surovinu do receptu na kroužku vaření a představit tak touto cestou dětem mladé jarní kopřivy, které nyní rostou skoro všude. Vybral jsem zajímavý recept na slané kopřivové muffiny z dílny Probio, která nás pravidelně...