Greenwayfood

by Petr Klíma

HOUBOVÝ BULGUR s pečenou dýní

HOUBOVÝ BULGUR s pečenou dýní

Letos jsem si u našich na chalupě na Vysočině solidně zahoubařil, každý den jsme chodili s plným košíkem, asi po hodině chození. Nacházeli jsme houby různé, sušilo se, dusilo nebo přímo spotřebovalo do polévky nebo na toasty. Nedalo mi to a hned jsem musel vytvořit...
Pohankový salát s pečeným lilkem a paprikou

Pohankový salát s pečeným lilkem a paprikou

Máme tu podzim, stále spoustu výtečné zeleniny k zpracování z letní úrody. A proto jsem opět oprášil osvědčený recept, který dělám velice rád. Naučím vás připravit salát, kterému kromě pohanky dominují upečené lilky, papriky a řadu dalších zajímavých surovin. Mimo...
Žampionová polévka s pohankou a šalvějí

Žampionová polévka s pohankou a šalvějí

Houby jsou bezesporu velkým pomocníkem v kuchyni, nejen při rostlinném stravovaní. Jsou příjemně aromatické a poměrně dostupné, žampiony převážně. No a kombinace hub a šalvěje je velice dobrá, ať už v nádivce nebo třeba v takové polévce jako je tato. Víte, že žampiony...
Polský bigos s tempehem a pohankou

Polský bigos s tempehem a pohankou

Často se inspiruju v polské kuchyni různými tradičními jídly. Projevilo se to i při tvorbě mojí poslední luštěninové kuchařky, kdy jsem zařadil mezi recepty neodolatelnou polévku z kyselých okurek. Je tomu tak i nyní, kdy jsem pro vás vybral velice tradiční až...
Fazolový stroganoff s restovanou cuketkou

Fazolový stroganoff s restovanou cuketkou

Na tomto originálním ruském pokrmu mě asi nejvíce baví jeho sladkokyselá chuť doplněná smetanou, s jemnou pikantností po pepři. Tentokrát jsem tento poupravený recept doplnil naprudko orestovanou cuketou, která je v jídle příjemně na skus, čímž pokrm zajímavě...