Greenwayfood

by Petr Klíma

Houbový bourguignon s tempehem

Houbový bourguignon s tempehem

Téměř originální francouzský recept pocházející z Burgund v netradiční podobě bohaté omáčky, s chutí několika druhů hub, uzeného tempehu a baby cibulkami 5 porcí Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: 120g hlívy ústřičné 120g žampionů 50g sušených hub shitake 2ks...
Shitake závitky z mangoldu s rajčatovou omáčkou

Shitake závitky z mangoldu s rajčatovou omáčkou

Toto byl první mangold, který jsem od farmáře dostal. Bylo to v době, kdy ještě ani nebyl v prodeji. Mangold jsem zpravidla používal v salátech nebo polévkách, a tak jsem dumal, jak ho ještě nápaditě využít třeba v hlavním chodu. Vznikly tyto závitky. Recept je spíše...
Pohanka s kysaným zelím, houbami a tofu

Pohanka s kysaným zelím, houbami a tofu

Tento recept bych označil jako typicky české skromné vesnické jídlo. Pár obyčejných ingrediencí vytváří souhru výtečného bezlepkového pokrmu. 5 porcí Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 400 g pohanky 2 cibule 2 menší brambory 500 g kysaného zelí 1 uzené tofu...
Gulášek z hlívy ústřičné s celozrnným knedlíkem

Gulášek z hlívy ústřičné s celozrnným knedlíkem

Gulášek, který určitě osloví každého jedlíka tohoto českého pokrmu v jeho vegetariánské verzi. Přílohu bude tvořit velice chutný celozrnný knedlík, který je bez živočišných surovin, a proto bude velice dobrým obědem i na stole vegana.  5 porcí doba přípravy 70 minut...
Žampionová polévka  s čerstvým estragonem

Žampionová polévka s čerstvým estragonem

4 porce doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 600 g čerstvých žampionů 2 ks cibule 2 ks brambor 1 malý pórek 1 čl. tymiánu svazek estragonu 1 pl  polévkového koření kukuřičný škrob (dle potřeby) mořská sůl olivový olej Návod Žampiony mírně očistíme, nožem zbavíme...