PK | Úno 10, 2021 |
Téměř originální francouzský recept pocházející z Burgund v netradiční podobě bohaté omáčky, s chutí několika druhů hub, uzeného tempehu a baby cibulkami 5 porcí Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: 120g hlívy ústřičné 120g žampionů 50g sušených hub shitake 2ks...
PK | Čvn 17, 2017 |
Toto byl první mangold, který jsem od farmáře dostal. Bylo to v době, kdy ještě ani nebyl v prodeji. Mangold jsem zpravidla používal v salátech nebo polévkách, a tak jsem dumal, jak ho ještě nápaditě využít třeba v hlavním chodu. Vznikly tyto závitky. Recept je spíše...
PK | Pro 13, 2015 |
Tento recept bych označil jako typicky české skromné vesnické jídlo. Pár obyčejných ingrediencí vytváří souhru výtečného bezlepkového pokrmu. 5 porcí Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 400 g pohanky 2 cibule 2 menší brambory 500 g kysaného zelí 1 uzené tofu...
PK | Pro 4, 2015 |
Gulášek, který určitě osloví každého jedlíka tohoto českého pokrmu v jeho vegetariánské verzi. Přílohu bude tvořit velice chutný celozrnný knedlík, který je bez živočišných surovin, a proto bude velice dobrým obědem i na stole vegana. 5 porcí doba přípravy 70 minut...
PK | Pro 4, 2015 |
4 porce doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 600 g čerstvých žampionů 2 ks cibule 2 ks brambor 1 malý pórek 1 čl. tymiánu svazek estragonu 1 pl polévkového koření kukuřičný škrob (dle potřeby) mořská sůl olivový olej Návod Žampiony mírně očistíme, nožem zbavíme...