Greenwayfood

by Petr Klíma

Pohankové nudle s tofu, brokolicí a sezamem

Pohankové nudle s tofu, brokolicí a sezamem

Doba přípravy 50min Budeme potřebovat: 250 g pohankové nudle 300 g tofu bílé 1 ks červená cibule 1 ks žlutá paprika 1 ks malá brokolice 4 pl sojová omáčka Tamari 8 pl Sezamový olej 1 čl koření 5 vůní/ může být perníkové koření/ jarní cibulka na ozdobu hrst ořechů kešu...
Cizrnové lasagne

Cizrnové lasagne

Určitě jste již ochutnali masové či zeleninové lasagne mnoha druhů, ať už s bešamelem nebo s velice těžkou sýrovou omáčkou. Moje forma tohoto populárního pokrmu je velice vydatná, ale na druhou stranu s použitím sójového jogurtu, rajčat, zeleniny a bylinek. 6 porcí...
Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami

Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami

tento pokrm můžeme připravit v jakémkoliv ročním období, už jen pro dostupnost jeho surovin.   4 porce doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 400g Quinoa 1ks menšího celeru 1ks menší řepy 2ks menší mrkve 3ks červené cibule 2 hrstky zelených oliv 1dcl olivového...
Gulášek z hlívy ústřičné s celozrnným knedlíkem

Gulášek z hlívy ústřičné s celozrnným knedlíkem

Gulášek, který určitě osloví každého jedlíka tohoto českého pokrmu v jeho vegetariánské verzi. Přílohu bude tvořit velice chutný celozrnný knedlík, který je bez živočišných surovin, a proto bude velice dobrým obědem i na stole vegana.  5 porcí doba přípravy 70 minut...