PK | Úno 25, 2024 |
Tak už se nám snad pomalu blíží jaro a s ním také nejvýznamnější křesťanské svátky roku velikonoce. A to si žádá pohlédnout se po nějakém nevšedním receptu, který bychom si mohli připravit. Co třeba vyzkoušet tyto placičky. Quinoa, ale také tsampa (pražená ječná...
PK | Led 20, 2024 |
Nedávno jsem pro děti doma uspořádal velkou premiéru v kuchyni, vytvořili jsme čerstvé těstoviny. Zprvu jsem zvolil ravioli, abychom si vyzkoušeli těstoviny s náplní. A jelikož nám všem chutná brokolice, tak volba surovin na náplně byla jasná. Navíc nám k tomu byl ku...
PK | Led 12, 2024 |
Výborně nasládlé ragú, které tvoří převážně tuzemské suroviny a není jich moc. Pokrm je jednoduchý a pečená dýně mu dodá skvělou a sytou chuť. Suroviny pro tento pokrm seženeme nejčerstvější a za dobrou cenu koncem srpna. Není však problém je sehnat uskladněné i během...
PK | Říj 24, 2023 |
Tenhle recept je nyní už trochu mimo sezónu, ale nějak mi přišla pod ruku konečně příležitost ho vyzkoušet a hlavně sepsat. A proto dávám na blog jakby náhodou chtěl někdo ještě vyzkoušet. Tento pokrmy byl v minulém týdnu na jídelníčku naší školní jídelny, brzy se...
PK | Kvě 7, 2023 |
Na posledním kroužku jsem opět děti nechal připravit některé z jarních surovin, především špenát a medvědí česnek. V receptu je mimoto doplnily špaldové bio kroupy, smetana a také balkánský sýr. Nakonec z toho vzniklo velice výživné a chutné rizoto neboli špaldoto...