Greenwayfood

by Petr Klíma

Obilninové rizotko

Obilninové rizotko

Velice výživný a šťavnatý oběd z pšenice špaldy a bulguru se zeleninkou, kterou není těžké kdekoliv sehnat. 5 porcí Doba vaření špaldy 50 minut Příprava rizota 30 minut Budeme potřebovat: 200 g pšenice špalda zrno 200 g pšeničného bulguru 2 větší cibule 2 hrstky...
Tofu alá moravský vrabec s kapustou a bramborovým knedlíkem

Tofu alá moravský vrabec s kapustou a bramborovým knedlíkem

Opět návrat k české klasice s netradičně zvolenými ingrediencemi. 5 porcí Doba přípravy 50 minut  Knedlíky 600 g syrových brambor 100 g pšeničná mouka celozrnná hrubě mletá 150 g pšeničná mouka hrubá 1 čl lnu (nejlépe rozmělněného v hmoždíři) 2 l vody na vaření...
Biryani

Biryani

Pokrm původem z Iránu, který se vaří ze směsi zeleniny, rýže, rozinek a směsi nasládlého koření.Tato bezmasá varianta je mírně vzdálená od originálu, ale i tak bude přiblížením této exotické kuchyně. 4-5 porcí Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 400 g rýže...
Seitan ve znojemské omáčce

Seitan ve znojemské omáčce

Speciální verze tradičního moravského pokrmu s kyselými okurkami. Přílohu tvoří jemná basmati rýže. 4 porce doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 300g basmati rýže 400g  Seitan speciál 4 větší tvrdší kyselé okurky 1ks mrkve 2 menší cibule 1čl drceného kmínu...
Paprikové lusky plněné tempehem s rajskou omáčkou

Paprikové lusky plněné tempehem s rajskou omáčkou

Když se láme srpen a září, všimnete si v obchodech krásných žlutých paprik, které jsou na trhu v nejlepší kvalitě a hlavně za přijatelnou cenu. Každý z nás jistě jedl tento pokrm ať už doma od svých maminek, babiček či kuchařek ve školních jídelnách. Tento pokrm má...