Greenwayfood

by Petr Klíma

Těstoviny s dýní, kapustou a sušenými rajčátky

Těstoviny s dýní, kapustou a sušenými rajčátky

Kapustu zná asi každý dušenou s bramborem. Poslední dobou mám pocit, že kamkoliv kapustu přidám, nikdy tím nic nezkazím. Tentokrát skvěle zafungovala v kombinaci s celozrnnými těstovinami, pečenou dýní Hokaido a báječnými sušenými rajčátky. Těstoviny zdatně doplňují...
Smetanová křenovka s tofu a těstovinou

Smetanová křenovka s tofu a těstovinou

Opět osvědčený a velice oblíbený český recept smetanové omáčky na špaldové jíšce s uzeným tofu a celozrnnými těstovinami. 4-5 porcí Doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 2 menší cibule 2 pl margarinu provamel 3 pl olivového oleje 3 pl špaldové celozrnné mouky 500...
Arabské jáhly  s květákem a čočkou

Arabské jáhly s květákem a čočkou

Taková jídla velice rád vařím, plnohodnotně zastoupí hlavní chod. Sami budete překvapeni kombinací jáhel s luštěninou a zeleninkou. 4 porce Doba přípravy: 50 minut Budeme potřebovat: 2 větší cibule ½ menšího květáku 1 větší mrkev 250 g jáhel 120 g zelené čočky 2 čl...
Kamut s pečenou dýní  a hlívou ústřičnou

Kamut s pečenou dýní a hlívou ústřičnou

Vždy, když se snažím udělat něco super zdravého, sáhnu po kvalitní obilovině. Tentokrát jsem zvolil dušený kamut s velice oblíbenou dýní, která v našich kuchyních většinou končí ve skvělé dýňové polévce. V tomto křupavém rizotku také najdete hlívu ústřičnou nebo třeba...
Pohanka s kysaným zelím, houbami a tofu

Pohanka s kysaným zelím, houbami a tofu

Tento recept bych označil jako typicky české skromné vesnické jídlo. Pár obyčejných ingrediencí vytváří souhru výtečného bezlepkového pokrmu. 5 porcí Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 400 g pohanky 2 cibule 2 menší brambory 500 g kysaného zelí 1 uzené tofu...