Greenwayfood

by Petr Klíma

Bílý chřest s hořčičnou omáčkou a mandlemi

Bílý chřest s hořčičnou omáčkou a mandlemi

 Chřest je pro mě jednou z luxusnějších surovin v kuchyni. Jako první ihned na jaře většinou přichází chřest bílý. Můžu říct, že se velice dobře doplňuje se smetanou, jako třeba v tomto receptu. Ke mně se dostal krásný svazek, byl jsem jako jeden z prvních odběratelů...
Smetanové špagety s kopřivami a ořechy

Smetanové špagety s kopřivami a ořechy

Tento recept je druhý v pořadí z kopřivové série, další inspirace jak na tuto bylinku. Už jsem si tak dlouho nepošmákl, každá chuť na svém místě. Kopřivy jsou nyní nejvíc aktuální bylinou, která vás spálí kam si lehnete 🙂 . Jak jsem je trhal tak mě píchali i přes...
Špagety s tofu, olivami a vlašskými ořechy

Špagety s tofu, olivami a vlašskými ořechy

Taková rychlovka ze surovin, které by mohl mít doma každý, kdo často chodí do zdravé výživy. Tyto suroviny tam určitě najde, já je tam našel J. No a ořechů máme letos na rozdávání, pilně jsme na podzim sbírali, a proto je máme skoro ve všem. Vždyť jsou tak zdravé! 🙂 4...
Polentová pizza

Polentová pizza

Jídla z polenty jsou lehká, ale přitom vydatná a nedají až tak moc práce. Možná se to nebude z návodu a seznamu surovin zdát, ale vážně je to tak, věřte mi. Polenta je kukuřičná kaše, používaná především v severní Itálii, Chorvatsku, Moldavsku nebo třeba v Černé Hoře....
Žitné halušky  se zelím a tempehem

Žitné halušky se zelím a tempehem

Tento recept již sklidil úspěch na všech frontách. Na Biodožínkách, různých webových stránkách, blozích a nevím kde ještě J. A proto nesmí chybět ani na mém blogu. V receptu proběhly drobné úpravy toho, co se dalo ještě vylepšit.      6 porcí doba přípravy...