Greenwayfood

by Petr Klíma

Nudle SOBA s pečeným lilkem a čerstvým MANGEM

Nudle SOBA s pečeným lilkem a čerstvým MANGEM

Tento recept pochází z knihy HOJNOST, kterou napsal je  Yotam Ottolenghi. Několik surovin jsem mírně obměnil, ale myslím, že na chuti se nic nezmění. Trochu odlišná je i úprava lilku a navíc jsem přidal fenykl, který skvěle ladí s čerstvým mangem. Více o této knize...
TOFU v CIDER těstíčku v tortille s avokádovým dipem

TOFU v CIDER těstíčku v tortille s avokádovým dipem

Dnes si opět vytvoříme jídlo ze skvělého cideru od F.H. Prager. Těstíčko je na styl klasického pivního, které je hodně populární na britských ostrovech. Napadlo mě zabalit osmažené tofu do pšeničné tortilly na způsob tacos. Samozřejmě nesmí chybět omáčka z avokáda,...
Adzuki prejt s červenou řepou

Adzuki prejt s červenou řepou

Fazole bychom měli do jídelníčku zařazovat často, díky otevřenému trhu zdravé výživy máme i z čeho vybírat. Tentokrát jsem se zaměřil na Adzuki – menší fazolky tmavě červené barvy. Tato luštěnina pochází z Východní Asie, kde se mimo jiné používá i ve sladkých...
Bílý chřest v asijském stylu se sezamem

Bílý chřest v asijském stylu se sezamem

Moje náklonnost k asijské kuchyni je velká, což je možná na některých receptech vidět. Jsou to jídla rychlá, ale přitom velice chutná. Napadlo mě chřest upravit s nádechem Asie – mírně pikantně a sladkokysele po limetě a sójové omáčce. Můj tip: Chřest lze...
Slaný koláč s chřestem a černými olivami

Slaný koláč s chřestem a černými olivami

Když jsem chystal tento recept, měl jsem v plánu udělat pizzu, která bude zdravá a hlavně neobyčejná, o což se vlastně snažím u každého receptu. No, pizza to úplně není, spíše by to mohla být ta americká DEEP pan pizza, 🙂 tak se tomu nějak říká, jestli se nepletu....