PK | Kvě 25, 2017 |
Toto je velice neobvyklá kombinace surovin, se kterými se dá připravit koprová omáčka. Popravdě tento recept vznikl v době, kdy jsem se snažil v pokrmu nahradit tofu. Zprvu zvítězili velké bílé fazole a postupem času jsem přidal také celer. Je to vážně lahoda. Jemné,...
PK | Kvě 20, 2017 |
Abych pravdu řekl, tak u nás doma se celé zrno nikdy moc nepřipravovalo, když pominu třeba ječné kroupy, které se vařily velice zřídka. Až v Countrylifu jsem se naučil se zrnem více pracovat. Zrno je syté a díky slupce je velice výživné a zdraví prospěšné. Špalda je...
PK | Kvě 18, 2017 |
K vymyšlení tohoto výborného a osvědčeného receptu mě opět inspiroval sortiment naší dejvické prodejny. Tentokrát však výjimečně sekce zeleniny, kde se poslední dobou objevují krásné žampiony Portobelo v bio kvalitě. No a jak jinak než s nimi přímo na gril. Počasí už...
PK | Dub 22, 2017 |
Když jsem servíroval tento pokrm, probudila se ve mně vzpomínka. V době, kdy jsem pracoval v Anglii, byl pastýřský koláč velkou klasikou. Originálně je z jehněčího masa, ale i zde muselo být v menu na výběr jedno vegetariánské jídlo, takže jsem ho připravoval ze...
PK | Dub 16, 2017 |
Smrže spolu s kačenkami patří mezi první trofeje houbařské sezóny. Ne každý je však zná a sbírá. Začínají většinou růst začátkem března a můžeme v lese najít zhruba do května. Jejich struktura a zvláštní vzhled žeber připomíná včelí plásty. Já je teda v lese...