PK | Úno 2, 2018 |
Možná jste už o pokrmu tagine nebo také tajine (tažín) někdy slyšeli nebo jste nějaký druh tohoto jídla někde ochutnali. Originální název pokrmu se pojí především s hliněnou či keramickou nádobou, ve které se toto exotické jídlo v severoafrickém Maroku připravuje. Na...
PK | Čvc 28, 2017 |
Rajtu neboli raitu či pachadi děláme v restauraci několik let a je to skvělý doplněk k pokrmům s rýží, kdy příjemně obohatí celý pokrm. Raita je původně orientální omáčka, která se běžně skládá z koření, jogurtu a může ji doplňovat zelenina. Právě v orientální kuchyni...
PK | Čvn 17, 2017 |
Toto byl první mangold, který jsem od farmáře dostal. Bylo to v době, kdy ještě ani nebyl v prodeji. Mangold jsem zpravidla používal v salátech nebo polévkách, a tak jsem dumal, jak ho ještě nápaditě využít třeba v hlavním chodu. Vznikly tyto závitky. Recept je spíše...
PK | Bře 4, 2017 |
Tento salát se u nás v restauraci už párkrát objevil, akorát v něm teda chybělo právě jidášovo ucho. Na černé houbě mě nejvíc baví její konzistence, v jídle vždy pěkně křupavá, rozvařit ji není možné. Akorát nijak nechutná, je potřeba ji krátce naložit tak, jak je...
PK | Úno 4, 2017 |
Předpokládám, že kuskus každý zná a má ho doma ve spíži, možná ví, s čím a jak ho připravit a zvládne pár receptů. Dnes bych vám velice rád představil jednu směs koření, kterou jsem vyzkoušel. Je jím Habešino koření Berber, které vyrábí Sonnentor. Jde o koření v BIO...