Greenwayfood

by Petr Klíma

Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Výborně nasládlé ragú, které tvoří převážně tuzemské suroviny a není jich moc. Pokrm je jednoduchý a pečená dýně mu dodá skvělou a sytou chuť. Suroviny pro tento pokrm seženeme nejčerstvější a za dobrou cenu koncem srpna. Není však problém je sehnat uskladněné i během...
Cizrnový tagine s dýní

Cizrnový tagine s dýní

Možná jste už o pokrmu tagine nebo také tajine (tažín) někdy slyšeli nebo jste nějaký druh tohoto jídla někde ochutnali. Originální název pokrmu se pojí především s hliněnou či keramickou nádobou, ve které se toto exotické jídlo v severoafrickém Maroku připravuje. Na...
Dýňový koláč

Dýňový koláč

Nevšední koláč zcela bez cukru na celozrnném korpusu s dýňovými semínky.  Doba přípravy 75 minut 8 porcí Co budeme potřebovat: Těsto: 125 g palmového tuku 250 g celozrnné mouky pšeničné hladké 12 pl vlažné vody hrst dýňových semen Náplň: 800g dýně Hokaido 100 g...
Kaše z dýně Hokaido se sušenými rajčátky  a bazalkou

Kaše z dýně Hokaido se sušenými rajčátky a bazalkou

Dnes to bylo nákupní dopoledne, pořizování inventáře nové kolekce Ikea. A právě proto, muselo být k obědu něco easy a quick. Někdy není na škodu, mít v mražáku nějaký fajn polotovar.  Recept naservírovaný s Linda McCartney vegetarian sausages. Nic složitého: dýni...