Greenwayfood

by Petr Klíma

Šťavnaté  bezlepkové marokánky

Šťavnaté bezlepkové marokánky

Marokánky se u nás doma dělaly vždy, toto je velice odlišná verze z kvalitních surovin, téměř bez cukru. V naší restauraci se po nich vždy zapráší, jsou prostě famózní a měkoučké… Doba přípravy 50 min. 50 malých mincí  Bešamel: 250 ml sójové smetany 150 ml sójového...
Linecké cukroví trochu jinak

Linecké cukroví trochu jinak

Jedno z hlavních cukroví, které nesmí chybět na vánočním stole. Vzhledem připomínající linecké pečivo, v celozrnném provedení, s voňavými mandlemi a citronovou kůrou. Budete se opět muset obrnit trpělivostí, těsto se trochu drolí, jakmile najdete správný grif půjde to...
Sušenky KOKA

Sušenky KOKA

Dnes si dáme pro změnu něco sladkého na zub, opět přichází recept ve které se skrývá výtečná Tsampa Pema. Jde o kokosové sušenky bez cukru, vkusně slazené mnou oblíbeným datlovým sirupem. Vážně neodolatelné a vláčné sušenky. Počet porcí 10 větších sušenek Doba...
Zimní zázvorové košíčky

Zimní zázvorové košíčky

Započal advent a s ním je potřeba si promyslet, co letos připravit na Vánoce, kromě mých oblíbených perníčků nebo lineckého. Tentokrát jsem měl k dispozici dva poněkud odlišné, ale kvalitou velice spřízněné produkty. V první řadě je to zázvorová marmeláda, která je...
Citronové cukroví s kokosem

Citronové cukroví s kokosem

Poslední dobou nějak tíhnu k citrónové chuti. Při pečení používám jak šťávu, tak kůru, která musí být zásadně z ekologicky pěstovaného citronu. Toto cukroví je opět rychlý experiment s relativně dobrým efektem. Není příliš sladké, příjemně nakyslé po citronu a vůně po...