PK | Lis 2, 2021 |
Listopadová oslava dne svatého Martina se blíží, někteří z vás budou vyhlížet první nadílku bílého poprašku, ti druzí přemýšlet co pro tuto příležitost doma připravit. Já vám přináším recept na klasické svatomartinské rohlíčky, které se v toto poetickém církevním...
PK | Pro 8, 2020 |
Abych pravdu řekl, tak jsem nikdy nepekl žitné perníčky, většinou jsem používal špaldovou mouku, takže tohle byla letošní premiéra. Tento recept jsem si vybral v rámci spolupráce s firmou Probio, která má dle mého názoru mouky nejlepší kvality na českém trhu. Probio...
PK | Pro 1, 2020 |
Každý rok přidávám na blog nějaký vánoční recept v podobě klasického cukroví mnou pozměněné verzi, která většinou vychází z nějakého osvědčeného originálu. Tento rok jsem dal opět na recept z notýsku mé mámy, které na svoje pokoleních děděné zápisky nedá dopustit....
PK | Pro 15, 2019 |
Hnízda patří mezi cukroví, které dají dost práce, hlavně v případe, když si chcete vyrobit i vlastní podstavky. Chtěl bych upozornit, že kvůli použitým surovinám je vhodné, toto cukroví dělat těsně před vánoci (ideálně týden- 10 dní), aby se vám úly nekazily nebo...
PK | Pro 4, 2019 |
Nevím, jak moc mají tyto rohlíčky společné s Paříží, ale pro mě jsou neodolatelné stejně jako třeba pro turistu Eiffelovka. Jako dítě jsem je každé vánoce hltal po kvantech. Až letos jsem se odvážil k této veganské verzi. Nebylo to však úplně jednoduché, práce...